Läran om att åka tåg??????

Dagen började kl 10 när farsan kom och bankade på dörren och väckte mig och syrran, vi gick då in i mors och fars rum och åt inte en allt för god frukost men den gick ner.
Efter ett tag kommer Elin inhoppande i vårat rum, så när alla har gjort sig iordning for vi ut på stan, idag skulle vi tydligen lära oss att åka tåg här (vilket inte alls var några konstigheter enligt mig). Men på vägen till tågstationen såg vi en sak som bekräfter det jag skrev igår, att japanar är väldigt små personer alltså... Ni vet ju att bilen Hummer är en väldigt stor bil i övriga världen men tydligen inte här, hahaha

Se själva,

Vi tog tåget till Inagie där Elin bor, och jaa det var väl "fint" :b näe men så farligt var det inte men det var väldigt litet så när fem personer skulle in där och se hur allt såg ut blev det väldigt trångt, men det var en upplevelse det med. Det mest fascinerande var ju hur man rymde dusch, toalett och handfat på den lilla ytan som det så kallade badrummet hade, men det hade dom löst fiffigt med ett flyttbart handfat.


1.                             2.                             3.

Efter vi lämnat Elins "mansion" så gick vi till ett ställe där vi märkte att hon verkligen var stammis, när vi klev in genom dörren fick vi ett varmt välkomnande av en söt liten japanska, Elin presenterade oss och den lilla japanskan prata flitigt på och var väldigt trevlig, men ja som ni förstår så fattade inte vi vad hon sa, men Elin tolkade det som var nödvändigt för oss att förstå vilket iofs inte var så mkt men ändå..
Stället var ett Hawaii-tema café som var mycket trevligt, svin gott kaffe och GRÖNT tee serverades och som "efterrätt" tog jag och farsan en riktigt kall och god öl.



Efter stammis stället gick vi runt på stan ett tag och fotograferade julgranar som mamma hade fått i uppdrag av sina vänner att göra, för egentligen alla har ju undrat hur japaner firar julen och svaret är egentligen att dom firar inte julen alls men det dyker upp lite julgranar och någon slags tomte och lite julmusik här och där, fråga mig inte varför för dom firar ju som sagt inte julen, men det är väl för att turister som oss ska få lite jul känsla, så det får man väl tacka dom för.. Vi avslutade dagen med en Gingerbread Latte på Starbucks, det var en perfekt avslutning på en rolig dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0