Harajuku ett väldigt bra område....

Idag klev vi upp alldeles för tidigt kändes det som, vi klev upp vid 8 och var i Inage kl 9 där vi skulle möta upp med Elin för att sedan ta oss in till Tokyo.
När vi kom fram gick vi en bit för det var tänkt att vi skulle gå och kolla på Tokyo Tower idag, (Tokyo Tower är en kopia av Eiffeltornet fast några meter längre och vit och röd målad... ) men precis innan vi kom till Tokyo Tower låg ett Buddist-tempel och även ett Shinto-tempel som vi gick in och kollade i. Den stora skillnaden i mina ögon var att i buddist-templet var det knäpp tyst och allting verkade jätte seriöst medans i shinto-templet sålde dom souvenirer och allting kändes mer avslappnat och mer trevligt..
Utanför shinto-templet var det även massa stenskulpturer av barn som man kunde köpa mössor och andra kläder till och stoppa blommor och liknande saker bredvid dom.. Om det var ett sätt att hedra döda ungar lr hedra nån speciell gud lr om det bara var för att det såg sött ut har jag ingen aning, men det var intressant att se iallafall.

1. Buddist-Templet        2. Stenskulpturer av barn i massor

När vi sen kom fram till Tokyo Tower köpte vi biljetter och for upp med hiss i den. Jag måste erkänna att det riktiga Eiffeltornet är betydligt häftigare, det här kändes lite mer B-igt med den fula färgen och jaa det mesta, men det var självklart en upplevelse att få se ut över Tokyo från den höjden.


1. Tokyo Tower    2. Höga hus (1)               3. Höga hus (2)              4. Hjälp!!!!

När vi tillslut kom ner från tornet for vi någonstans med tåg där vi mötte upp med Cedric, en polare till Elin som vanligtvis pluggar i Frankrike men är nu här och hälsar på alla svenskar han känner i Japan. Så nu kmr han få dras med hela familjen Essner fram till nyår, tycker lite synd om han men han överlever nog ;D
Vi började med att käka en lunch och sedan gick vi runt på Harajuku området vilket är ett distrikt som är väldigt viktigt för ungdomsmodet i Japan tydligen.. Det slutade med att jag gick därifrån med två nya byxor och en tjocktröja så jaa det fanns mkt fint där om ni frågar mig..
Sen hände det inte så mkt mer, vi tog tåget tillbaka till Inage där vi åt middag och drack lite kaffe och nu är vi tillbaka på hotellet i Chiba..
Imorgon blir det "sovmorgon" till 9 sen var det nog IKEA som gällde så det blir nog kul.


Kommentarer
Postat av: "Salmiakbalkar"

Hittade igen bloggen nu, hoppas allt är bra !

2008-12-28 @ 18:37:10
Postat av: Kalle

Kul att du har hittat hit ;)

2008-12-29 @ 07:50:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0